Support > Svar på vanliga frågor > Domännamn. > Transfers > Så begär du ut en auktoriseringskod för ett domännamn hos .SE Direkt

Så begär du ut en auktoriseringskod för ett domännamn hos .SE Direkt

1. Gå in på http://domanhanteraren.iis.se
  2. Logga in på ditt konto. Saknar du inloggningsuppgifter så måste du begära ut nya enligt instruktionerna på denna sida, http://domanhanteraren.iis.se/start/info.
  3. Klicka på "Domäner" när du har loggat in.
  4. Klicka på domännamnet som du vill begära ut en auktoriseringskod för.
  5. Klicka på "Generera auktoriseringskod"

Observera att det endast är innehavaren av domännamnet som har behörighet att begära ut en auktoriseringskod i Domänhanteraren..
  6. Klicka på "OK" i meddelanderutan som visas.
  7. Koden visas nu på skärmen.
  8. Kopiera och spara koden för att kunna uppge den för din nya registrar.

Märk att eventuella kontakter (administrativ, teknisk och/eller avikontakt) kommer att kopplas bort från domännamnet i samband med bytet av registrar. Om du vill ange en administrativ, teknisk och/eller avikontakt efter bytet så ber vi dig ta kontakt med dina nya registrar.

Källa: https://domanhanteraren.iis.se/start/help?dept=g&chapter=35#35